TARİHÇEMİZ

Çayırhan Kasabasının bugünkü yerleşim yeri üçüncü yerleşim yeridir. Birinci kuruluş yeri ve okul hakkında bilgiye rastlanmamıştır. Köroğlu’nun isteği ile ikinci yerleşim yeri olan Çayırlı Han diye bilinen yerde 1913 yılında o zamana göre mektep açıldığı bilgileri yaşlılardan alınmaktadır. Ancak kayıtları kaybolmuştur. 1926 yılından itibaren rastlanan kayıtlarda ilk mektep olarak açıldığı ve öğrencilerini üçüncü sınıftan mezun ettiği görülmektedir. 1932 yılından itibaren de beşinci sınıftan mezun verdiğine ait kayıtlar mevcuttur. 1954 yılında yapımına başlanan Sarıyar Barajı nedeniyle Çayırlı han olan kasabamız Çayırhan olarak üçüncü yerleşim yerine taşınmak zorunda kalmıştır. Yeni adı ve yeni yerleşim yerinde Etibank ve köylü işbirliği ile yapılan beş derslikli okul 1957 yılında Çayırhan İlkokulu olarak eğitim ve öğretime başlamıştır.

1983-84 öğretim yılında kasabamızda açılan ortaokul olarak birleşerek Çayırhan Ortaokulu olarak; 1986 yılında Ortaokulun ayrılması ve isim değişikliği ile Çayırhan Cumhuriyet İlkokulu olarak 1991 yılına kadar eğitim ve öğretime devam etmiştir. 1991 yılında üç katlı 10 derslikli yeni binanın yapılması ve ilköğretim okulu uygulaması ile 24.07.1991 tarih ve 13335 sayılı bakanlık emri ile Çayırhan Cumhuriyet İlköğretim Okulu adıyla ilköğretim okuluna dönüştürülmüştür. Bu gün okulumuz 14235 metre kare alan üzerinde 1456 metre kare bina, 12779 metre kare oyun alanı üzerindedir.